border collie vlooienIn dit artikel ontdek je wat vlooien zijn, hoe je weet of je border collie vlooien heeft en hoe je ze moet bestrijden.

Ik krijg dagelijks vragen over vlooien, en dan vooral veel vragen over hoe je vlooien bij een border collie moet bestrijden.

Een vlooienplaag vormt immers nog steeds de grote schrik voor veel border collie eigenaren.

Wat Zijn Vlooien?

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten in de vachten die voor veel overlast zorgen bij een border collie.

Zij voeden zich met bloed en veroorzaken veel jeuk. Als een vlooi bijt, spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid ter voorkomen dat het bloed stolt.

Dit resulteert weer in jeuk en irritatie met als gevolg dat je border collie gaat krabben en bijten.

Je border collie kan ook allergisch zijn voor het speeksel van de vlo. Deze allergie kan een ernstige huidaandoening hebben tot gevolg.

Hoe Weet Ik Of Mijn Border Collie Vlooien Heeft?

Wanneer jouw border collie krabt is het verstandig om de vacht eens goed te controleren. Als je zijn vacht goed opzij duwt, kun je zien of de vacht vlovrij is.

Let goed op dat je geen vlooien ziet en/of zwarte vlekjes tegen komt. Dit zijn vaak vlooienpoepjes en duiden ook op een besmetting met vlooien.

Met een speciaal vlooienkam zijn vlooien uitstekend op te sporen.

Hoe Bestrijd Je Vlooien Bij Je Border Collie? 

Voor de bestrijding bestaan diverse middelen. Pipetjes voor in de nek, langwerkende sprays voor hond en de directe omgeving.

Pipetjes zijn de meest veilige middelen en bovendien makkelijk toe te dienen.

Voor de spray is het belangrijk dat je bij voorkeur een spray kiest die zowel de volwassen vlooien als de larven doodt. Wanneer je border collie mee in de auto neemt, moet je die ook sprayen.

Wil je reageren op dit bericht of heb je vragen over het vlooien bij border collies? Laat dan hieronder je reactie achter!

Wil Jij Nog Meer Tips En Technieken Ontdekken Over De Training, Opvoeding En Verzorging?

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer tips en technieken ontdekken over het trainen, opvoeden en verzorgen van Border Collies?

Meld je dan aan voor mijn Border Collie nieuwsbrief door op de onderstaande link te klikken. Je ontvang direct een GRATIS boek om probleemgedrag van je Border Collie op te lossen.

Border Collie nieuwsbrief <== Klik Hier!

    1 Response to "Border Collie Vlooien Bestrijden?"

    • Kasper

      Mijn BC Malva (10 maanden) zwemt graag een rondje in de Waal, uit zichzelf of achter een stok aan. Ze rolt zich daarna droog in het zand; volgens mij een uitstekende manier om van vlooien af te komen!
      Groetjes, Kasper

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.